Tre typer av bingobonusar

När man spelar på nätet så översköljs man i stort sett av olika bonuserbjudanden. Vissa stora, andra små. men det finns i princip tre olika typer av bonusar: registreringsbonusar, insättningsbonusar och återinsättningsbonusar. Dessa fungerar på lite olika sätt, och här ska vi försöka reda ut begreppen.

Registreringsbonusar

De flesta bingosajter erbjuder dig en bonus bara för att du registrerar dig. Denna består ofta av en liten summa att spela för, eller ett antal gratis brickor. Registreringsbonusar handlar inte främst om att locka folk genom att vara ett superbra erbjudande, utan är ett sätt för bingosajten att visa upp sig, och låta dig provspela under verkliga förhållanden. Förhoppningen är sedan att du ska tycka att upplevelsen är så positiv att du vill fortsätta spela, och då kommer vi raskt in på nästa bonus. Och den är verkligen tänkt att locka spelare genom att vara generös.

Insättningsbonus

Insättningsbonusar fungerar i princip alltid på samma sätt. Första gången du sätter in pengar hos en bingosajt, så matchas ditt erbjudande, vanligtvis till 100 %. Du sätter in 200 kronor, och får sedan 200 kronor extra. Givetvis finns det en övre gräns för hur långt din insättning matchas. Skillnaden i storlek på insättningsbonusarna kan vara stor mellan olika bingorum. Men läs noga igenom det finstilta: ju högre bonus, desto större risk att det finns en mängd hållhakar på hur den kan användas, och hur fort du kan ta ut eventuella vinster. Registreringsbonusen och insättningsbonusen är vad som vanligtvis annonseras på bingosajtens förstasida. Men ofta finns en tredje typ av bonus, som gäller kontinuerligt. Återinsättningsbonusen.

Återinsättningsbonus

En återinsättningsbonus är vanligtvis en matchningsbonus, precis som den vanliga insättningsbonusen. Skillnaden är att den inte gäller för din första insättning, utan de som du gör senare. Dessutom är den ofta betydligt mindre generös. Matchningen är sällan 100%, utan snarare 50%, och maxbeloppet lägre. Ofta är den också tidsbegränsad: till exempel till första veckan varje månad eller liknande. Återinsättningsbonusar annonseras som sagt ofta inte så tydligt, men information finns ofta där om man letar lite. Om bonusar är viktigt för dig i ditt val av bingosajt, så kan det vara värt att tänka på. Återinsättningsbonusar är ju något som du antagligen kommer att utnyttja mer frekvent än registreringsbonusar och insättningsbonusar. Återinsättningsbonusar kan också påverkas av hur flitigt du spelar, och tanken med dem är givetvis att du ska bli en lojal spelare hos dem efter att glansen av de två tidigare bonusarna falnat. Samt, förstås, genom att erbjuda bra bingospel.